Lamers Rioolreiniging B.V.

Afvoer wasmachine verstopt

Afvoer wasmachine verstopt? Bel direct 0527-252330

Blijft er water in de wasmachine staan of lekt er water? Grote kans dat de afvoer van de wasmachine verstopt is. De afvoer van de wasmachine is een belangrijke afvoer aangezien de wasmachine automatisch water loost. Dit kan bijvoorbeeld ook als u niet thuis bent of bijvoorbeeld 's avonds laat of 's nachts. 

Een dergelijke ontstopping bij de wasmachine afvoer kan ontstaan door zeep- en vuilresten maar natuurlijk ook door andere objecten die per ongelijk in de broekzak zijn achtergebleven. De afvoer van de wasmachine komt vaak samen met andere (hoofd) afvoer zoals een douche afvoer, waarbij de haren en zeepresten een verstopping kunnen veroorzaken.

Een afvoer van de wasmachine heeft een kleine diameter. We ontstoppen deze afvoer door te veren met een verenmachine. Vervolgens spoelen we het weer schoon met schoon water. Zo worden zeepresten en haren verwijderd uit de afvoer.

Eén belangrijke tip is om regelmatig op de hoogste temperatuur te wassen met bijvoorbeeld handdoeken. Door de lage temperaturen waar men tegenwoordig mee wast, kunnen vetresten zich gemakkelijk gaan ophopen. 

2 tips die je wellicht zelf kunt gebruiken

1. Gebruik baking soda en azijn
    I. Giet eerst de hoeveelheid van ongeveer één kopje baking soda in de afvoer.
   II. Giet hierna ongeveer één kopje azijn in de afvoer, de combinatie van baking soda en
   azijn zorgt voor een bruisend effect. Kijk niet meteen in de afvoer. Er volgt namelijk een
   bruisend effect.
  III. Laat de baking soda en het azijn ongeveer een kwartier inwerken voor optimaal resultaat.
  IV. Giet naderhand kokend water door de afvoerleiding

2. Gebruik een ontstoppingsveer om de verstopping los te maken en indien mogelijk te verwijderen.
    I. Draai de sifon los en duw de ontstopveer in de afvoer en doe dit zo ver als mogelijk.
   II. Herhaal bovenstaande principe een aantal maal
  III. Verwijder de eventuele losgekomen resten en controleer of er weer voldoende doorgang
  is.

Mochten bovenstaande tips niet helpen, is het inschakelen van een expert de volgende stap.

Waar komen wij zoal?

Voor het ontstoppen van een wasmachine, toilet, douche of andere verstoppingen zijn we bereikbaar voor particulieren, wooncoöperaties, bedrijven, industrie en gemeenten. Met onze vakbekwame medewerkers en onze ruim uitgeruste machines lossen we vrijwel elk rioolprobleem direct en ter plekke op. Daarnaast zijn we ook nog eens 24/7 bereikbaar.

Kosten van een verstopping

Voor exacte prijzen voor wat het kost om een afvoer te reinigen, kunt u ons altijd bellen, mailen of contact opnemen via ons contactformulier. Zo kunnen we een betere indicatie maken.

Rioolreparaties

Naast het reinigen en repareren van riolering voert Lamers Rioolreiniging ook andere werkzaamheden uit als het aanleggen van riolering en diverse soorten inspecties. In overleg kunnen we vrijwel alle kapotte en versleten riolering repareren of reinigen. Een belangrijke rol ter verkoming van slijtage is preventief onderhoud ter bescherming. 

Graag geven we hierin vrijblijvend advies over welke vorm het beste voor u is.

Meer informatie over uw specifieke vraag omtrent afvoer wasmachine verstopt? Neem dan contact met ons op of bel ons op 0527-252330 of mail ons.


Afvoer wasmachine verstopt
Lamers Rioolreiniging
Copyright © Lamers Rioolreiniging 2017 - Gerealiseerd door ACFBentveld Webs & Apps