Lamers Rioolreiniging B.V.

Septic tank of IBA legen

Septic tank of IBA legen? Bel direct 0527 252330

Een septic tank (ook wel een septische put of 'beerput' genoemd) of IBA moet regelmatig geleegd worden en bevat regelmatig erg veel afvalmaterialen als toiletpapier, zeepresten en materialen die hier eigenlijk niet thuis horen als vochtige doekjes. 

Hoe vaak een septic tank of IBA moet worden geleegd hangt af van gebruik, de omvang en de hoeveelheid. Dit kan per huishouden verschillen. Een indicatie voor het legen van de 'beerput' is wanneer er in het toilet delen van of stukjes wc papier zichtbaar zijn. Echter, bent u dan al wel wat aan de late kant en is actie ondernemen belangrijk. 

Septic tank / IBA onderhoud
Voor een juiste werking en het in tact houden van de septic tank of IBA, is onderhoud noodzakelijk. Ook het doorspuiten en reinigen vanaf het toilet richting de septic tank en de afvoer vanaf de septic tank richting de sloot is noodzakelijk voor een juiste werking.

Hoe leeg je een septic tank / IBA
Voor het legen en reinigen van een septic tank is het het beste om dit te laten doen door een erkend rioleringsbedrijf. Het legen van een septic tank / IBA kan behoorlijk ingewikkeld zijn en vereist daarom vakkennis. Daarnaast is het legen van een septic tank ook gevaarlijk aangezien er verschillende ziekteverwekkers zitten in een septic tank / IBA. Ons advies is daarom ook om dit aan een expert over te laten.

Kosten legen septic tank
Voor exacte kosten op het gebied van het legen van de septic tank of IBA, kunt u ons altijd 
mailen, bellen, of contact opnemen via ons contactformulier 

Kosten verwijderen septic tank
Wanneer de mogelijkheid er is, is het verwijderen van een septic tank ook een oplossing. Hierdoor hoeft de tank niet meer worden geleegd en bent u aangesloten op het riool. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van bijvoorbeeld de ligging en de afstand tot de hoofdaansluiting van het riool. Neem contact met ons op voor het maken van een gericht voorstel.
 

Meer informatie over uw specifieke vraag omtrent Septic tank legen? Neem contact met ons op, bel ons op 0527-252330 of mail ons.

Meer weten? Lees hier meer over septic tank legen en IBA onderhoud.


IBA Onderhoud
Septic tank legen
Copyright © Lamers Rioolreiniging 2022 - Gerealiseerd door NUGTR